Back to top

Кокоши трън

Билкови рецепти: 
Лечение на кокоши трън. Взима се 1 чаша олио и 1 чаша разтопен пчелен восък. Разтопения восък и олиото се смесват добре в плитък съд. В сместа се потапят памучени лентички (2-3 см). След като изстинат лентичките се режат на квадратчета. С квадратчетата се налага кокошия трън, като се сменят през 6 часа.
 
Втори вариант. Взима се малко парче прополис (пчелен клей) и се размачква за да омекне. Поставете върху кокошия трън и превържете.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Мехлем за брадавици. Взема се 25 грама глицерин, 10 грама сяра и 5 грама чиста оцетна киселина. Продуктите се смесват добре до образуването на еднородна маса. Мехлема се съхранява в стъклен съд.

При пърхот се вземат 1-2 корена чемерика, нарязват се на дребно, поставят се в оцет и се оставят да престоят 3 дни.

Гъбички са много коварни и упорити. Това не е точно народна рецепта, а как аз се спасих от гъбички. Първоначално мои роднини от чужбина ми пратиха някакво лекарство от чаено дърво.

Брадавиците са израстъци по кожата, които се срещат най-често по ръцете, но се явяват и по други части на тялото, включително и по лицето.