Back to top

Кокоши трън

Билкови рецепти: 
Лечение на кокоши трън. Взима се 1 чаша олио и 1 чаша разтопен пчелен восък. Разтопения восък и олиото се смесват добре в плитък съд. В сместа се потапят памучени лентички (2-3 см). След като изстинат лентичките се режат на квадратчета. С квадратчетата се налага кокошия трън, като се сменят през 6 часа.
 
Втори вариант. Взима се малко парче прополис (пчелен клей) и се размачква за да омекне. Поставете върху кокошия трън и превържете.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При акне настържете един лимон, сложете една щипка сол и добавете 40 мл крем за бръснене. Смесете добре съставките и с нея мажете засегнатите участъци.

Билкова смес.

Смесват се в сухо състояние по равни обемни части следните билки: стрък вратига, листа от смрадлика, корени от бяла мъртва коприва и

При кожни заболявания и екземи се смесват добре следните билки: по 20 г листа от коприва, цвят от невен, стръкове от бутрак, стръкове от великденче, стръкове от полски хвощ, листа от орех и 40 г ст