Back to top

При алергични кожни прояви от различен произход

Билкови рецепти: 

Взимат се следните билки:

стръкове ст камшик - 100 г
стръкове от седефче - 100 г
корени от иглика - 50 г
стръкове от звъника - 40 г
листа от жиловлек - 40 г
листа от коприва - 40 г
борови връхчета - 25 г
листа от орех - 25 г
цвят от жълт равнец - 25 г
плод от хвойна - 25 г
стръкове от лазаркиня - 25 г
лист от ягода - 25 г
листа от къпина - 25 г
цвят от трънка - 25 г

Билките се смесват добре. От получената смес се взимат 3 супени лъжици и се поставя в 750 см³ вряща вода. Чаят се вари 3 мин, оставя се да изстине и се изпива на 3 пъти за един ден.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взима се един суров картоф и се срязва. Бенката се натрива с картофа. Това се повтаря в продължение на няколко дни. След 3-4 дни бенката изсъхва и пада.

При пърхот, лишеи и косопад се взима една супена лъжица млади листа от бреза и се запарват с 300 мл вряла вода. След 2-3 часа запарката се прецежда.

Вечер преди лягане мястото с кокошия трън се измива добре, след което се разкисва добре в гореща вода 15-20 минути. Взима се дезинфекцирана игла и се разчовърква.

При гъбички, взима се две супени лъжици пресни или счукани стръкове (съцветия) от билката полски бъзак и се поставят в 600 мл вода, варят се 8 минути, кисне докато изстине и се прецежда.

Брадавиците са израстъци по кожата, които се срещат най-често по ръцете, но се явяват и по други части на тялото, включително и по лицето.