Back to top

При алергични кожни прояви от различен произход

Билкови рецепти: 

Взимат се следните билки:

стръкове ст камшик - 100 г
стръкове от седефче - 100 г
корени от иглика - 50 г
стръкове от звъника - 40 г
листа от жиловлек - 40 г
листа от коприва - 40 г
борови връхчета - 25 г
листа от орех - 25 г
цвят от жълт равнец - 25 г
плод от хвойна - 25 г
стръкове от лазаркиня - 25 г
лист от ягода - 25 г
листа от къпина - 25 г
цвят от трънка - 25 г

Билките се смесват добре. От получената смес се взимат 3 супени лъжици и се поставя в 750 см³ вряща вода. Чаят се вари 3 мин, оставя се да изстине и се изпива на 3 пъти за един ден.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Вечер преди лягане мястото с кокошия трън се измива добре, след което се разкисва добре в гореща вода 15-20 минути. Взима се дезинфекцирана игла и се разчовърква.

При изгорено се смесват половин чаена лъжичка стипца и един белтък от яйце, след което с получената смес се маже изгорялото място.

Лечение на акне (младежки пъпки). Пъпките да не се стискат с нокти. Първо се почиства лицето с мек сапун. След това се взима зрял плод папая и се прави кашичка, която се нанася върху лицето. След 5 минути се измива с вода, в която има лимонов сок. Лицето се

При пърхот се вземат 1-2 корена чемерика, нарязват се на дребно, поставят се в оцет и се оставят да престоят 3 дни.

Смесват се в сухо състояние по равни обемни части следните билки: стрък вратига, листа от смрадлика, корени от бяла мъртва коприва и