Back to top

При изгаряния

Билкови рецепти: 

Взимат се пресни от следните билки: 60 г цветове от жълт кантарион, по 30 г стръкове от червен кантарион и и цветове от бял равнец, и по 10 г цветове от лайка и цвят от невен Билките се смесват и се заливат с 1 л зехтин. Киснат 20 дни на слънце, като съда се разклаща. След това се прецежда и получената течност се мажат засегнатите места.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

ечение на херпес. Когато се появи херпес се взима скилидка чесън и се срязва. Със срязаната страна, по която има отделил се сок се намазва херпеса няколко пъти на ден. След няколко дни херпесът изчезва. Да не се пука или

При едра шарка се взимат следните билки, ситно нарязани, в равни количества: градински чай, липов цвят и бъзов цвят.

При акне настържете един лимон, сложете една щипка сол и добавете 40 мл крем за бръснене. Смесете добре съставките и с нея мажете засегнатите участъци.

При кожни заболявания и екземи се смесват добре следните билки: по 20 г листа от коприва, цвят от невен, стръкове от бутрак, стръкове от великденче, стръкове от полски хвощ, листа от орех и 40 г ст