Back to top

Изгаряне

Билкови рецепти: 

Най-напред изгореното място се измива със смрадликова отвара, а после се налага с листа от прясно зеле. Киселото зеле действа по-добре, но щипе и трудно се понася. След това се промива с кислородна вода и се превързва. 

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взимат се пресни от следните билки: 60 г цветове от жълт кантарион, по 30 г стръкове от червен кантарион и и цветове от бял равнец, и по 10 г цветове от

Вечер преди лягане мястото с кокошия трън се измива добре, след което се разкисва добре в гореща вода 15-20 минути. Взима се дезинфекцирана игла и се разчовърква.

Нарязват се луковици или пресни листа от див чесън и се поставят в буркан, без да се тъпчат. Буркана се допълва с ракия и се оставя на слънце за 3 седмици, след което се прецежда.

Брадавиците са израстъци по кожата, които се срещат най-често по ръцете, но се явяват и по други части на тялото, включително и по лицето.

Взимат се изсушени и наситнени от следните билки: корени от сарсапарила - 100 г, живовляк 40 г, листа от коприва 40 г, стръкове от камшик 40 г, стръкове хвощ 40 г и стръкове бяло подъбиче 40 г.