Back to top

При акне настържете един лимон, сложете една щипка сол и добавете 40 мл крем за бръснене. Смесете добре съставките и с нея мажете засегнатите участъци.

Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0
корени репей (Rad. Bardannae) – 15,0
стръкове от звъника (Hb. Hyperici) – 15,0

Билкова смес. Смесват се равни части сухи ситно нарязани листа маточина, цвят лайка и стрък босилек, листа листа широколист живовлек и листа от коприва. Сместа се разбърква добре и в 600 мл вода се добавят две лъжици от нея.

Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.

Рецептите на Ванга

Капват се 1-2 капки чисто борово масло върху сливиците с помощта на пипета. Сливиците могат да се намажат с памуче или да се напръскат със спринцовка. Процедурата се повтаря след 6 часа. Цикълът на лечението трае 1-2 дни.

Билкова смес при анемия. Взимат се равни обемни части сухи шипкови люспи, зеле и моркови. Три супени лъжици от сместа се поставят в един литър вода и се оставят да ври 8 минути, смета кисне 2-3 часа, прецежда се и се пие 4 пъти по 200 мл. Курса на лечение е 3 месеца. Профилактично през годината се взима по два пъти седмично целогодишно.

При анемия (малокръвие) се взимат по 100 г пелин, счукани бадеми, и счукани орехови ядки. Сваряват се в 2 литра вода и от получената отвара се пие по 3 кафени чашки на ден до постигане на желания резултат. Да се яде много и коприва за засилване на кръвта.

При анемия се взимат изсушени в равни обемни части: шипкови люспи, зеле и моркови. В един литър вода се добавят 3 супени лъжици от сместа и се варят 8 минути. След като отварата изстине се прецежда и се пие по 200 мл, 4 пъти на ден. Да се пие 3 месеца.

Вземат се сухи, ситно надробени по 300 г корени от бял оман, репей, дилянка, стрък от върбинка, 350 г листа от широколист живовляк, 500 г стрък от овчарска торбичка и 250 г стрък от бял равнец. Билките се смесват добре. От получената смес се взимат 5 супени лъжици и се варят в един литър вода 8 минути. След един час отварата се прецежда. Пие се по 200 мл, 4 пъти на ден два часа преди ядене.

Страници