Back to top
Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0
корени репей (Rad. Bardannae) – 15,0
стръкове от звъника (Hb. Hyperici) – 15,0

При акне настържете един лимон, сложете една щипка сол и добавете 40 мл крем за бръснене. Смесете добре съставките и с нея мажете засегнатите участъци.

Билкова смес. Смесват се равни части сухи ситно нарязани листа маточина, цвят лайка и стрък босилек, листа листа широколист живовлек и листа от коприва. Сместа се разбърква добре и в 600 мл вода се добавят две лъжици от нея.

Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.

Рецептите на Ванга

Капват се 1-2 капки чисто борово масло върху сливиците с помощта на пипета. Сливиците могат да се намажат с памуче или да се напръскат със спринцовка. Процедурата се повтаря след 6 часа. Цикълът на лечението трае 1-2 дни.

При анемия се взимат изсушени в равни обемни части: шипкови люспи, зеле и моркови. В един литър вода се добавят 3 супени лъжици от сместа и се варят 8 минути. След като отварата изстине се прецежда и се пие по 200 мл, 4 пъти на ден. Да се пие 3 месеца.

Взима се един литър вино и в него се поставят 5 супени лъжици ситно нарязани сухи стръкове полски хвощ, . Виното се оставя на топло място за три седмици. След това се прецежда и се пие по една винена чаша 4 пъти на ден един час преди ядене.

Билкова смес при анемия. Взимат се равни обемни части сухи шипкови люспи, зеле и моркови. Три супени лъжици от сместа се поставят в един литър вода и се оставят да ври 8 минути, смета кисне 2-3 часа, прецежда се и се пие 4 пъти по 200 мл. Курса на лечение е 3 месеца. Профилактично през годината се взима по два пъти седмично целогодишно.

При анемия (малокръвие) се взимат по 100 г пелин, счукани бадеми, и счукани орехови ядки. Сваряват се в 2 литра вода и от получената отвара се пие по 3 кафени чашки на ден до постигане на желания резултат. Да се яде много и коприва за засилване на кръвта.

Страници