Back to top
Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0
корени репей (Rad. Bardannae) – 15,0
стръкове от звъника (Hb. Hyperici) – 15,0

При акне настържете един лимон, сложете една щипка сол и добавете 40 мл крем за бръснене. Смесете добре съставките и с нея мажете засегнатите участъци.

Билкова смес. Смесват се равни части сухи ситно нарязани листа маточина, цвят лайка и стрък босилек, листа листа широколист живовлек и листа от коприва. Сместа се разбърква добре и в 600 мл вода се добавят две лъжици от нея.

Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.

Рецептите на Ванга

Капват се 1-2 капки чисто борово масло върху сливиците с помощта на пипета. Сливиците могат да се намажат с памуче или да се напръскат със спринцовка. Процедурата се повтаря след 6 часа. Цикълът на лечението трае 1-2 дни.

Взима се един литър вино и в него се поставят 5 супени лъжици ситно нарязани сухи стръкове полски хвощ, . Виното се оставя на топло място за три седмици. След това се прецежда и се пие по една винена чаша 4 пъти на ден един час преди ядене.

При анемия (малокръвие) се взимат по 100 г пелин, счукани бадеми, и счукани орехови ядки. Сваряват се в 2 литра вода и от получената отвара се пие по 3 кафени чашки на ден до постигане на желания резултат. Да се яде много и коприва за засилване на кръвта.

Взимат се 300 г пчелен мед, 250 г алое  и 700 мл червено вино. Алоето се измива и стрива, след което се прецежда и изстисква добре. Взима се тъмно шише и в него се смесват медът, алоето и виното. Сместа престоява в хладилник една седмица като всеки ден се разклаща. След като мине една седмица първите два дни се взима сутрин от получената смес по една супена лъжица.

При анемия се взимат изсушени в равни обемни части: шипкови люспи, зеле и моркови. В един литър вода се добавят 3 супени лъжици от сместа и се варят 8 минути. След като отварата изстине се прецежда и се пие по 200 мл, 4 пъти на ден. Да се пие 3 месеца.

Страници