Back to top

Черва

Хемороиди

При хемороиди се взимат 10 диви кестена и се нарязват на ситно заедно с кората. Варят се докато омекнат. Както са във водата се разбиват на каша. С получената каша се мажат хемороидите.

Паразити

Вечер се преварява 250 мл вода. След като се охлади се добавя в нея 8 скилидки чесън предварително нарязани или счукани. Сутрин като се стане от сън се изпива извлека на гладно. Пие се така всяка сутрин до изчистване на паразитите.

Голямо пъпче при кърмачета

Взима се една сребърна монета и се изварява добре, за да се обеззарази, да се увие в памук и марля (като тампон) и с нея всекидневно след сутрешна баня да се превързва пъпния израстък, за да се подпомогне прибирането (намаляването) му.

Хроничен запек

При хроничен запек да се пие по 100 мл топла отварка от 1 изравнена супена лъжица счукано ленено семе и една чаена лъжичка корички от зърнастец (сухи). Запарват се със 120 мл. кипяща вода и след това ври още 10 минути.

При хроничен запек

Вземете следните билки: по 15 г кори от зърнастец, корени от сладник, плодове от резене и по 30 г корени от ружа и счукано ленено семе. Смесете добре билките, от получената смес се взимат 2 чаени лъжички и се запарват с 250 мл вряла вода.

Хемороиди (маясъл)

Смесват се равни обемни части от: стръкове от водно пипериче, бяло подъбиче и полски хвощ, листа и корени от живовлек (широколист) и листа от мъртва коприва. В 600 мл вода се варят две супени лъжици от сместа в продължение на 8 минути.

Страници

При хемороиди се взимат 10 диви кестена и се нарязват на ситно заедно с кората. Варят се докато омекнат. Както са във водата се разбиват на каша. С получената каша се мажат хемороидите.

Вечер се преварява 250 мл вода. След като се охлади се добавя в нея 8 скилидки чесън предварително нарязани или счукани. Сутрин като се стане от сън се изпива извлека на гладно.

Прилага се при външни хемороиди, анални рагади и фистули.

При хемороиди се взимат следните билки:

Специално за хемороиди и служи за лечение на силните болки, интензивните сърбежи, изсипването на ректума и запек.

Subscribe to Черва