Back to top

Хемороиди (маясъл)

Билкови рецепти: 

Смесват се равни обемни части от: стръкове от водно пипериче, бяло подъбиче и полски хвощ, листа и корени от живовлек (широколист) и листа от мъртва коприва. В 600 мл вода се варят две супени лъжици от сместа в продължение на 8 минути. Сместа кисне докато изстине след което се прецежда. Пие се четири пъти на ден по 150 мл, един час преди или два часа след хранене. Пет шест пъти на ден се гълта по едно зърно плод от полски бъзак. Курс на лечение три месеца.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Вземете следните билки: по 15 г кори от зърнастец, корени от сладник, плодове от резене и по 30 г корени от ружа и счукано ленено семе.

Взима се една сребърна монета и се изварява добре, за да се обеззарази, да се увие в памук и марля (като тампон) и с нея всекидневно след сутрешна баня да се превързва пъпния израстък, за да се под

Запарка при хроничен запек и при затлъстяване за отслабване.

При хроничен запек да се пие по 100 мл топла отварка от 1 изравнена супена лъжица счукано ленено семе и една чаена лъжичка корички от зърнастец (сухи). Запарват се със 120 мл.

Специално за хемороиди и служи за лечение на силните болки, интензивните сърбежи, изсипването на ректума и запек.