Back to top

Хемороиди (маясъл)

Билкови рецепти: 

Смесват се равни обемни части от: стръкове от водно пипериче, бяло подъбиче и полски хвощ, листа и корени от живовлек (широколист) и листа от мъртва коприва. В 600 мл вода се варят две супени лъжици от сместа в продължение на 8 минути. Сместа кисне докато изстине след което се прецежда. Пие се четири пъти на ден по 150 мл, един час преди или два часа след хранене. Пет шест пъти на ден се гълта по едно зърно плод от полски бъзак. Курс на лечение три месеца.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При хемороиди се взимат 10 диви кестена и се нарязват на ситно заедно с кората. Варят се докато омекнат. Както са във водата се разбиват на каша. С получената каша се мажат хемороидите.

Вечер се преварява 250 мл вода. След като се охлади се добавя в нея 8 скилидки чесън предварително нарязани или счукани. Сутрин като се стане от сън се изпива извлека на гладно.

При външни хемороиди се взимат равни количества лайка, невен, бел равнец и калина и се смесват добре. От получената смес се взимат 3 супени лъжици и се запарват с половин литър вряла вода.

Смесват се равни обемни части от: стръкове от водно пипериче, бяло подъбиче и полски хвощ, листа и корени от живовлек (широколист) и листа от мъртва коприва.

Прилага се при външни хемороиди, анални рагади и фистули.