Back to top

При хроничен запек и при затлъстяване

Билкови рецепти: 

Запарка при хроничен запек и при затлъстяване за отслабване. Взимат се от следните билки 10 г цвят от червена роза, по 20 г от кори от зърнастец и корени от ревен, по 50 г листа от сена и по 100 г плодове от резене, корени от гръмотрън, цвят от слез, листа от мечо грозде и цвят от лавандула. Билките се смесват добре и от получената смес се взима една супена лъжица и се запарва в 250 мл вряща вода. Пие се вечер преди лягане по половин чаена чаша чай.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При хемороиди се взимат 10 диви кестена и се нарязват на ситно заедно с кората. Варят се докато омекнат. Както са във водата се разбиват на каша. С получената каша се мажат хемороидите.

При външни хемороиди се взимат равни количества лайка, невен, бел равнец и калина и се смесват добре. От получената смес се взимат 3 супени лъжици и се запарват с половин литър вряла вода.

Прилага се при външни хемороиди, анални рагади и фистули.

При хроничен запек да се пие по 100 мл топла отварка от 1 изравнена супена лъжица счукано ленено семе и една чаена лъжичка корички от зърнастец (сухи). Запарват се със 120 мл.

Запарка при хроничен запек и при затлъстяване за отслабване.