Back to top

При хроничен запек и при затлъстяване

Билкови рецепти: 

Запарка при хроничен запек и при затлъстяване за отслабване. Взимат се от следните билки 10 г цвят от червена роза, по 20 г от кори от зърнастец и корени от ревен, по 50 г листа от сена и по 100 г плодове от резене, корени от гръмотрън, цвят от слез, листа от мечо грозде и цвят от лавандула. Билките се смесват добре и от получената смес се взима една супена лъжица и се запарва в 250 мл вряща вода. Пие се вечер преди лягане по половин чаена чаша чай.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Вземете следните билки: по 15 г кори от зърнастец, корени от сладник, плодове от резене и по 30 г корени от ружа и счукано ленено семе.

Специално за хемороиди и служи за лечение на силните болки, интензивните сърбежи, изсипването на ректума и запек.

При хроничен запек да се пие по 100 мл топла отварка от 1 изравнена супена лъжица счукано ленено семе и една чаена лъжичка корички от зърнастец (сухи). Запарват се със 120 мл.

Вечер се преварява 250 мл вода. След като се охлади се добавя в нея 8 скилидки чесън предварително нарязани или счукани. Сутрин като се стане от сън се изпива извлека на гладно.

При хемороиди се взимат 10 диви кестена и се нарязват на ситно заедно с кората. Варят се докато омекнат. Както са във водата се разбиват на каша. С получената каша се мажат хемороидите.