Back to top

При хроничен запек и при затлъстяване

Билкови рецепти: 

Запарка при хроничен запек и при затлъстяване за отслабване. Взимат се от следните билки 10 г цвят от червена роза, по 20 г от кори от зърнастец и корени от ревен, по 50 г листа от сена и по 100 г плодове от резене, корени от гръмотрън, цвят от слез, листа от мечо грозде и цвят от лавандула. Билките се смесват добре и от получената смес се взима една супена лъжица и се запарва в 250 мл вряща вода. Пие се вечер преди лягане по половин чаена чаша чай.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При хемороиди се взимат следните билки:

Вземете следните билки: по 15 г кори от зърнастец, корени от сладник, плодове от резене и по 30 г корени от ружа и счукано ленено семе.

Прилага се при външни хемороиди, анални рагади и фистули.

Вечер се преварява 250 мл вода. След като се охлади се добавя в нея 8 скилидки чесън предварително нарязани или счукани. Сутрин като се стане от сън се изпива извлека на гладно.

Смесват се равни обемни части от: стръкове от водно пипериче, бяло подъбиче и полски хвощ, листа и корени от живовлек (широколист) и листа от мъртва коприва.