Back to top

При сърдечни болести и високо кръвно

Билкови рецепти: 

Взима се 500 г чист пчелен мед, 100 г сурови орехови ядки, 20 сурови бадемови ядки, 20 зелени листа от индрише, 20 зелени листа здравец, 4 лимона с корите, 30 г канела, 20 г валериан, 20 капки глогова тинктура. Ядките се счукват добре, листата се нарязват на ситно или се счукват, лимоните се измиват добре и се смилат заедно с корите. След това всички съставки заедно с меда се разбъркват добре в достатъчно голям буркан. Сместа се съхранява в хладилник. Преди консумация се разбърква добре и се взима се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 2 часа след ядене.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Болните от хемороиди задължително след ходене по голяма нужда трябва да се измиват с хладка вода. Ако имате външни хемороиди ги налагайте с топъл тахан в продължение на 3 вечери. При вътрешни хемороиди

При сърдечна невроза се взимат от следните билки: по 30 г цвят от глог, стръкове от маточина, цвят от лавандула и по 50 г от корени от дилянка, стръкове от мащерка и стръкове от риган.

При разширени вени на краката. Счукайте в дървено хаванче прясно зеле и с него се правят компреси през цялата нощ.

При атеросклероза, висок холестерол и триглицериди се взема 200 мл спирт (или силна ракия) и към нея се прибавя две глави счукан чесън.

Билкова отвара при атеросклероза. В дълбок съд се сипва един литър студена вода и в него се слагат 10 сухи ореха, счукани на ситно. Варят се докато пуснат боята си.