Back to top

При сърдечни болести и високо кръвно

Билкови рецепти: 

Взима се 500 г чист пчелен мед, 100 г сурови орехови ядки, 20 сурови бадемови ядки, 20 зелени листа от индрише, 20 зелени листа здравец, 4 лимона с корите, 30 г канела, 20 г валериан, 20 капки глогова тинктура. Ядките се счукват добре, листата се нарязват на ситно или се счукват, лимоните се измиват добре и се смилат заедно с корите. След това всички съставки заедно с меда се разбъркват добре в достатъчно голям буркан. Сместа се съхранява в хладилник. Преди консумация се разбърква добре и се взима се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 2 часа след ядене.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Лечение на разширени вени. Взима се един буркан и в него

При сърдечна невроза се взимат от следните билки: по 30 г цвят от глог, стръкове от маточина, цвят от лавандула и по 50 г от корени от дилянка, стръкове от мащерка и стръкове от риган.

Билкова отвара при атеросклероза. В дълбок съд се сипва един литър студена вода и в него се слагат 10 сухи ореха, счукани на ситно. Варят се докато пуснат боята си.

чесън – луковица (Bulb. Allii Sativi)  50,0
стръкове бял имел - Herba visci albi
цвят от глог (Flos Crataegi)            …… 25,0