Back to top

Гъбички по ноктите

Билкови рецепти: 

Гъбички са много коварни и упорити. Това не е точно народна рецепта, а как аз се спасих от гъбички. Първоначално мои роднини от чужбина ми пратиха някакво лекарство от чаено дърво. След като се мазах доста време и не видях никакъв ефект, реших да опитам един по радикален метод (препоръчан от роднините които ми пратиха лекарството). Взех белина и с нея накапах (намазах) поразения нокът. И така всеки ден по един път дневно в продължение на месец, като следях да не се получат ранички или някаква алергична реакция. Същевременно се стараех да изрязвам максимално дълбоко нокътя, като накапвах и мястото на което съм изрязал нокътя. Отдолу започна да израства и се показа чист нокът, тъй като ноктите растат бавно за цялостното изчистване трябваше да чакам повече от 6 месеца. През това време профилактично няколко пъти седмично продължавах да накапвам заразения нокът, докато се изчисти изцяло. Така след около 6-7 месеца се спасих от тази напаст.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Една супена лъжица цвят от блатен тъжник се залива с 1 литър вряла вода, прецежда се след половин час. Пие се 3-4 чаши на ден преди ядене.

Билкова смес.

В 250 мл зехтин се поставят 30 г сухи листа от повет (или 80 г зелени). Оставят се на слънце или до печката (радиатор) в продължение на един месец, като често се бърка.

При косопад, както и при огнищен (кръгов) косопад се взимат следните наситнени, сухи билки:
полски хвощ  - 80 г
листа смрадлика – 50 г

При пърхот се вземат 1-2 корена чемерика, нарязват се на дребно, поставят се в оцет и се оставят да престоят 3 дни.