Back to top

Измръзвания на ръцете и краката

Билкови рецепти: 

При измръзване се взимат равни части винен оцет и зехтин. С тази смес се разтриват ръцете, краката (засегнатите части на тялото). През това време се приготвя отвара: в 15 литра вода се поставя един килограм дървена пепел и ври половин час, оставя се да кисне до изстиване и се прецежда. Прибавя се един килограм морска сол и водата леко се затопля до търпимост. В тази отвара се потапят ръцете и краката колкото се може повече. След това се прави отново разтривка с оцетно-зехтиновата смес. Процедурата се повтаря 3-4 пъти на ден в продължение на една седмица.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Отвара при псориазис. Взимат се 3 лъжици изсипливче и се варят 5 минути в 600 мл вряла вода, на тих огън.

Против гъбички, невенов мехлем. Взимат се 200 г стръкове и съцветия от невен в прясно състояние.

Гъбички са много коварни и упорити. Това не е точно народна рецепта, а как аз се спасих от гъбички. Първоначално мои роднини от чужбина ми пратиха някакво лекарство от чаено дърво.

Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0

Лапа при отоци. Взимат се шепа пресни корени от здравец и се накълцват на каша. Към тях се прибавя винен оцет и зехтин в равни обемни части и се разбърква.