Back to top

Измръзвания на ръцете и краката

Билкови рецепти: 

При измръзване се взимат равни части винен оцет и зехтин. С тази смес се разтриват ръцете, краката (засегнатите части на тялото). През това време се приготвя отвара: в 15 литра вода се поставя един килограм дървена пепел и ври половин час, оставя се да кисне до изстиване и се прецежда. Прибавя се един килограм морска сол и водата леко се затопля до търпимост. В тази отвара се потапят ръцете и краката колкото се може повече. След това се прави отново разтривка с оцетно-зехтиновата смес. Процедурата се повтаря 3-4 пъти на ден в продължение на една седмица.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При измръзване се взимат равни части винен оцет и зехтин. С тази смес се разтриват ръцете, краката (засегнатите части на тялото).

Взимат се изсушени и наситнени от следните билки: корени от сарсапарила - 100 г, живовляк 40 г, листа от коприва 40 г, стръкове от камшик 40 г, стръкове хвощ 40 г и стръкове бяло подъбиче 40 г.

Мехлем за брадавици. Взема се 25 грама глицерин, 10 грама сяра и 5 грама чиста оцетна киселина. Продуктите се смесват добре до образуването на еднородна маса. Мехлема се съхранява в стъклен съд.

При косопад, както и при огнищен (кръгов) косопад се взимат следните наситнени, сухи билки:
полски хвощ  - 80 г
листа смрадлика – 50 г

Повърхността на плочката на нокътя, когато са поразени от гъбички става сиво - жълтеникава, трошлива, хлътва или изглежда набраздена и груба, започва да губи формата си.