Back to top

Псориазис

Билкови рецепти: 

Взимат се изсушени и наситнени от следните билки: корени от сарсапарила - 100 г, живовляк 40 г, листа от коприва 40 г, стръкове от камшик 40 г, стръкове хвощ 40 г и стръкове бяло подъбиче 40 г. Билките се смесват добре. Две супени лъжици от сместа и се варят в 600 мл вода 10 минути. Пие се по една винена чаша четири пъти на ден преди ядене.

Прави се мехлем с който се мажат засегнатите части на тялото. Взима се 300 г безсолна свинска мас и се разтопява на водна баня. Към нея се прибавят 300 мл чист винен оцет и ядките на 30 ореха. Смета се вари на водна баня докато се посгъсти. След като поизстине се налива в буркан от компот и се слага в черен найлонов плик. Съхранява се така 20 дена на тъмно. След това сместа се разбърква добре и засегнатите места се мажат с нея.

Донка Йорданова от Варна

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взимат се пресни корени от кръвен здравец и се счукват в дървено хаванче. Поставят се на кърпа и се налагат засегнатите места. Сменя се през 3 часа.

Взимат се изсушени и наситнени от следните билки: корени от сарсапарила - 100 г, живовляк 40 г, листа от коприва 40 г, стръкове от камшик 40 г, стръкове хвощ 40 г и стръкове бяло подъбиче 40 г.

Билкова смес.

Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0