Back to top

Билково лечение на псориазис

Билкови рецепти: 

psoriazis
Псориазисът е хронично кожно заболяване,при което се получават плътни, бели, блестящи или червени кожни плаки, напукана кожа с цепнатини. Могат да обхванат всички части на тялото и главата. Псориазисът е трудно лечима и причинява непоносими мъки и страдания, придружени със сърбеж и рани, задължително посетете дерматолог.

Билкова смес за лечение псориазис. Смесват се разбъркват добре равни обемни части сухи и ситно надробени:
стрък изсипливче
стрък жълт кантарион
стрък полски хвощ
листа от широколист живовлек
цвят невен

В 600 мл вряла вода се поставят две супени лъжици от приготвената смес. Отварата ври 8 минути, а след това се оставя да кисне 1-2 часа, след което се прецежда. Пие се по 150 мл три пъти на ден един час преди ядене или два часа след ядене. Подслажда се с мед на вкус. Лечението продължава 3 месеца. След почивка от един месец при нужда може да се повтори.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Лечение на акне (младежки пъпки). Пъпките да не се стискат с нокти. Първо се почиства лицето с мек сапун. След това се взима зрял плод папая и се прави кашичка, която се нанася върху лицето. След 5 минути се измива с вода, в която има лимонов сок. Лицето се

Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0

При лунички се прави маска от следните съставки: смесват се супена лъжица сок от краставица, супена лъжица сок от ягоди, чаена лъжица сок от лимон, чаена лъжичка настърган хрян и 8 капки зехтин.