Back to top

Гъбички

Билкови рецепти: 

Против гъбички, невенов мехлем. Взимат се 200 г стръкове и съцветия от невен в прясно състояние. Нарязват се и се пържат в 500 г свинска чревна мас (или чиста свинска мас или краве масло). Разбърква се докато стане гъста каша. Сместа се оставя да кисне 2 денонощия, след което се затопля и прецежда през марля. Съхранява се в хладилник. Засегнатите места се намазват сутрин и вечер и се превързват.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Вечер преди лягане мястото с кокошия трън се измива добре, след което се разкисва добре в гореща вода 15-20 минути. Взима се дезинфекцирана игла и се разчовърква.

При мазоли се взима един лимон, отрязва се едно резенче от него и се посипва със захар. Резенчето се поставя върху мазола да престои.

ечение на херпес. Когато се появи херпес се взима скилидка чесън и се срязва. Със срязаната страна, по която има отделил се сок се намазва херпеса няколко пъти на ден. След няколко дни херпесът изчезва. Да не се пука или

При пърхот, лишеи и косопад се взима една супена лъжица млади листа от бреза и се запарват с 300 мл вряла вода. След 2-3 часа запарката се прецежда.