Back to top

Акне

Билкови рецепти: 

При акне настържете един лимон, сложете една щипка сол и добавете 40 мл крем за бръснене. Смесете добре съставките и с нея мажете засегнатите участъци.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взимат се пресни от следните билки: 60 г цветове от жълт кантарион, по 30 г стръкове от червен кантарион и и цветове от бял равнец, и по 10 г цветове от

Два начина за лечение на псориазис. Когато кон е тичал и по хълбоците му се появи пяна с тази пяна се намазват засегнатите от псориазис места. Изчаква се докато засъхне и се мажат отново. Процедурата се

Гъбички са много коварни и упорити. Това не е точно народна рецепта, а как аз се спасих от гъбички. Първоначално мои роднини от чужбина ми пратиха някакво лекарство от чаено дърво.

При едра шарка се взимат следните билки, ситно нарязани, в равни количества: градински чай, липов цвят и бъзов цвят.

Взимат се две шепи пресен стрък от билката полски хвощ и се поставят в торбичка от тензух, която се поставя върху тенджера с вряща вода да се запари и омекне.