Back to top

Лунички

Билкови рецепти: 

При лунички се прави маска от следните съставки: смесват се супена лъжица сок от краставица, супена лъжица сок от ягоди, чаена лъжица сок от лимон, чаена лъжичка настърган хрян и 8 капки зехтин. Маската престоява 15 минути след което се измива със студена вода. 

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Два начина за лечение на псориазис. Когато кон е тичал и по хълбоците му се появи пяна с тази пяна се намазват засегнатите от псориазис места. Изчаква се докато засъхне и се мажат отново. Процедурата се

Лечение на акне. Взимат се изсушени и наситнени:
корени от бял оман (Rad. Inulae) – 15,0
листа от орех (Fol. Juglandis) – 15,0

Гъбички са много коварни и упорити. Това не е точно народна рецепта, а как аз се спасих от гъбички. Първоначално мои роднини от чужбина ми пратиха някакво лекарство от чаено дърво.

Мехлем за брадавици. Взема се 25 грама глицерин, 10 грама сяра и 5 грама чиста оцетна киселина. Продуктите се смесват добре до образуването на еднородна маса. Мехлема се съхранява в стъклен съд.

Вечер преди лягане мястото с кокошия трън се измива добре, след което се разкисва добре в гореща вода 15-20 минути. Взима се дезинфекцирана игла и се разчовърква.