Back to top

Нощно напикаване

Билкови рецепти: 

При нощно напикаване се смесват добре следните билки:

стръкове от птиче просо - 150 г,
листа от мента - 50 г
стръкове жълт кантарион - 50 г
цветове от лавандула - 50 г
стръкове бял равнец - 50 г
стръкове камшик - 50 г
листа от медуница - 50 г
стръкове от полски хвощ - 20 г

От получената смес се взимат 2 супени лъжици се поставят в 400 мл вряща вода, отварата ври 3 минути. След 30 минути се прецежда, пие се 4 пъти по 80 мл след ядене и вечер преди лягане.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Смесват се изсушени и надробени клонки с листа от обикновена леска 60 гр., шипков плод 100 гр., ленено семе 100 гр., семе от пъпеш 100 гр. корени от троскот 100 гр. и царевична коса 100 гр.

Прилага се при фригидност. Корени от гръмотрън, корени от бял оман, цветове от невен, стръкове бял имел. Две супени лъжици от билките се варят 7 минути в 600 мл вода.

Аменореята е женско състояние, при което отсъства менструация. Засяга около един процент от жените които са в репродуктивна възраст. Различават се физиологична и патологична аменорея.

За укрепване и възстановяване на простатата се приготвя се смес от ситно надробени и изсушени: леска 120 г, гръмотрън 100 г, котешка стъпка 100 г, дребноцветна върбовка 40 г, невен 40 г. След като билките се........

За увеличаване на млякото при кърмачки и за подсилване на организма. Счукват се в хаванче като брашно 100 грама семена от анасон, копър и коприва.