Back to top

Цистит

Билкови рецепти: 

Смесват се изсушени и надробени клонки с листа от обикновена леска 60 гр., шипков плод 100 гр., ленено семе 100 гр., семе от пъпеш 100 гр. корени от троскот 100 гр. и царевична коса 100 гр. Варят се в два литра вода докато течноста остане литър и половина. Кисне до изстиване и се прецежда. След което се смесва с един литър ракия. Сутрин и вечер се пият от сместа по 25 мл един час преди хранене. Взима се и сок от грозде по 400 мл на прием. Курс на лечение три месеца, след което се почива 1-2 месеца.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При болезнена менструация се взимат равни количества - царевична коса, стръкове от хвощ и стръкове водно пипериче, билките се разбъркват добре.

Взимат се ситно нарязани и добре изсушени от следните билки:

При оскъдно кръвотечение се взимат от следните изсушени билки:

При нередовен цикъл се взимат по 20 г от следните билки: листа от мента, листа от къпина, листа от бреза, стръкове бял равнец, кори зърнастец, корени от дилянка. Билките се смесват добре и от получената смес се

За укрепване и възстановяване на простатата се приготвя се смес от ситно надробени и изсушени: леска 120 г, гръмотрън 100 г, котешка стъпка 100 г, дребноцветна върбовка 40 г, невен 40 г. След като билките се........