Back to top

Ревматоиден артрит

Билкови рецепти: 

При Ревматоиден артрит се взимат от следните билки: корени от иглика, цветове бъз, цветове липа, листа бреза, листа от коприва. Билките се разбъркват добре и от сместа се взимат две супени лъжици и се заливат с 600 мл вряща вода и се оставят да киснат 1 час. Пие се по една винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При ревматизъм и болки в ставите се взима нарязани на ситно една супена лъжица коприва и една чаена лъжица реси от топола. Сместа се вари в 500 мл вода докат

В една тенджера се сипват една супена лъжица сода, една супена лъжица сол, една кафена чашка ракия и една кафена чашка ябълков оцет. Сместа се оставя да заври, след което престоява едно денонощие.

Листата от орех се варят във вода, докато течността остане на половина. В тази вода се къпе болното дете.

При ишиас. Взима се един стрък от клинавиче с цвят и плод се нарязва на ситно. Ври в половин литър вода докато остане наполовина.

В съд се слагат две пресни кокоши яйца и се заливат с ябълков оцет, колкото да ги покрие. След като омекнат и се стопят се отстраняват се ципите и се разбъркват енергично.