Back to top

Ревматоиден артрит

Билкови рецепти: 

При Ревматоиден артрит се взимат от следните билки: корени от иглика, цветове бъз, цветове липа, листа бреза, листа от коприва. Билките се разбъркват добре и от сместа се взимат две супени лъжици и се заливат с 600 мл вряща вода и се оставят да киснат 1 час. Пие се по една винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Едно-две коренчета хрян се настъргват ситно, забъркват се с оцет и трици, докато се образува каша. От нея се слага 8 парче тензух или хасе и се поставя на болното място.

Лечение на шипове. Взимат се равни количества ситно наситнени корени от глухарче и гръмотрън и се смесват добре.

Ревматизма се появява навсякъде по тялото като най-силно действа на крайниците. При остър ревматизъм се подуват.

При шипове (артроза) се взима един килограм свежи цветове от див кестен и нареждат в буркан. Заливат се с 0,5 литра спирт или силна ракия. Слага се 20 счукани таблетки аналгин.

При ревматизъм и болки в ставите се взима нарязани на ситно една супена лъжица коприва и една чаена лъжица реси от топола. Сместа се вари в 500 мл вода докат