Back to top

Ревматизъм

Билкови рецепти: 

При ревматизъм се взимат от следните билки:

Корени от репей 100 г
Кори от върба 100 г
Корени от брей 100 г
Борови връхчета 50 г
Стръкове от хвощ 50 г
Листа от коприва 40 г
Стръкове от клинавиче 40 г

Билките се смесват добре. Взимат се 2 супени лъжици от сместа и се варят в 500 мл вода за 10 минути. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Направа на запарка. Взимат се изсушени и наситнени от следните билки: 30 г листа от седефче, 40 г стръкове от иглика и 50 г стръкове от жълт кантарион, билките се смесват добре.

При ревматизъм си взима цвят и листа от люляк и се накисват в стъклен съд с газ. След 30 дни с получената тинктура се разтриват и мажат болните места.

При шипове на врата и гърбът се взимат две яйца и се разделят белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се добавя настърган на ситно домашен сапун.

В стъклен буркан се поставят три пресни добре измити яйца с черупките. Покриват се с лимонов сок. Буркана се покрива и се слага в хладилника, докато черупките на яйцата се стопят.