Back to top

Синузит

Билкови рецепти: 

При синузит стоплете морска сол и я сложете в две торбички. Поставяйте ги два пъти дневно от двете страни на носа. Няколко пъти дневно промивайте носа, като поемате през носа и изплювате през устата топла солена вода, слаба настойка от лайка, живовляк. По време на лечението да се пие голямо количество горещи течности. На втория ден се сваряват необелени картофи. Водата се излива и се навежда над съда с покрита глава и се вдишват горещите пари колкото се може по-дълго.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При синузит стоплете морска сол и я сложете в две торбички. Поставяйте ги два пъти дневно от двете страни на носа.

Смесват се равни обемни части изсушени и ситно нарязани: листа от босилек, широколист живовляк и дебела Мара. 60 гр от сместа се залива с 600 мл зехтин.

При оголване на венците се вземат 50 г зелени черупки от орех и лъжичка сол, варят се в 600 мл вода 10 минути. С получената отвара се използва за жабуркане на устата три пъти дневно.

При възпаление на лигавицата на носа (хрема) се взима едно памуче и се напоява с 30% спиртен разтвор на прополис (клеева тинктура).

Взима се 1 супена лъжица лайка и се засилва с 200 мл. вряла вода. Ври 5 минути и се прецежда. Към отварата се прибавя 1 чаена лъжичка сода за хляб. Изпива се наведнъж, докато е още топла.