Back to top

Забит трън

Билкови рецепти: 

Забил ви се е трън (или тресчица) и не може да го извадите, защото не стърчи и се е забил дълбоко. Намажете мястото с катран или допрете до него парченце алое със срязаната му част, след известно време трънчето ще излезе само. След това може да дезинфектирате раната с марля напоена в тинктура от коприва (тинктурата се получава като в буркан се слагат плътно листа от коприва и се заливат с водка, престоява 12 дни).

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взема се лук, сол червено вино, маслини и меката част от хляба. Всички съставки се размесват добре и с готовата смес се налага болното място.

При навехнато се взима едно яйце и се отделя жълтъка от белтъка. Жълтъка се разбива с една чаена лъжичка сол докато стане на каша.

Забил ви се е трън (или тресчица) и не може да го извадите, защото не стърчи и се е забил дълбоко.

1.Когато имаме насинено взимаме един червен домат и го нарязваме на кръгчета, поръсваме го с няколко капки оцет и с него налагаме синината. Отгоре се слага найлон и се превързва.

Една лъжица свинска мас, една лъжица мед, една лъжица хлебна сода и половин лъжица смлян черен пипер. С получения мехлем се масажира болното място.