Back to top

Невроза

Билкови рецепти: 

Вземат се равни тегловни части наситнени билки от: хмел, мащерка, маточина, комунига, лазаркиня, дилянка, зайча сянка, мента, босилек, иглика (цвят). Две супени лъжици от сместа се запарват с 500 мл вряла вода и киснат цяла нощ. На сутринта се прецежда. Пие се по 50 мл 3 пъти на ден половин час преди ядене.

Внимание! зайча сянка не трябва да се употребява при възпалителни заболявания на бъбреците. Да се внимава и с игликата, да не се ползва от бременни жени, както и от деца и хора свръхчувствителни към аспирин.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взимат се изсушени и наситнени една супена лъжица маточина и една супена лъжица мента и се запарват с 400 мл вряла вода. Запарката кисне 20 минути, след което се прецежда.

Вземат се равни тегловни части наситнени билки от: хмел, мащерка, маточина, комунига, лазаркиня, дилянка, зайча сянка, мента, босилек, иглика (цвят).

При неврози, безсъние, начални форми на хипертония, сърдечни неврози, неврогенни нарушения на храносмилателната система. Взимат се от следните билки:

Безсънието може да е предизвикано от различни болестни фактори. Ето една рецепта за отвара за безсъние.

Външно за киснене се взимат следните билки: стръкове от мащерка - 20 г стръкове от риган 20 г плод от хвойна 30 г листа от