Back to top

Шипове

Билкови рецепти: 

Лечение на шипове. Взимат се равни количества ситно наситнени корени от глухарче и гръмотрън и се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят 3 минути в 400 мл вряща вода. След като отварата изстине се прецежда и се пие 120 мл преди хранене 3 пъти на ден. Пие се в продължение на 10 дни, след което се прави почивка от 1 седмица. При нужда процедурата се повтаря.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При ревматизъм се вземат по 20 грама черен пипер и камфор, 50 грама червен пипер и 100 грама масло. Съставките се смесват добре, след което се разтрива болното място и се налага с вълна.

Лечение на шипове. Взимат се равни количества ситно наситнени корени от глухарче и гръмотрън и се смесват добре.

Направа на запарка. Взимат се изсушени и наситнени от следните билки: 30 г листа от седефче, 40 г стръкове от иглика и 50 г стръкове от жълт кантарион, билките се смесват добре.

При шипове (артроза) се взима един килограм свежи цветове от див кестен и нареждат в буркан. Заливат се с 0,5 литра спирт или силна ракия. Слага се 20 счукани таблетки аналгин.

Отвара от билки.