Back to top

Шипове

Билкови рецепти: 

Лечение на шипове. Взимат се равни количества ситно наситнени корени от глухарче и гръмотрън и се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят 3 минути в 400 мл вряща вода. След като отварата изстине се прецежда и се пие 120 мл преди хранене 3 пъти на ден. Пие се в продължение на 10 дни, след което се прави почивка от 1 седмица. При нужда процедурата се повтаря.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Отвара от билки.

Взимат се две шепи пилешки тор (изпражнения) и се поставят в пластмасов съд. Заливат се с 15,5 литра вряла вода. Сместа се разбърква добре с пръчка и се покрива докато поизстине, за да не пари.

Листата от орех се варят във вода, докато течността остане на половина. В тази вода се къпе болното дете.

Една глава лук се разделя на люспи и се взема се от нея най-дебелата люспа, върху която се слагат 5-6 капки катран и се налага на петата на единия крак. Обува се чорап и така се спи през нощта.

При ревматизъм и болки в ставите се взима нарязани на ситно една супена лъжица коприва и една чаена лъжица реси от топола. Сместа се вари в 500 мл вода докат