Back to top

Шипове

Билкови рецепти: 

Лечение на шипове. Взимат се равни количества ситно наситнени корени от глухарче и гръмотрън и се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят 3 минути в 400 мл вряща вода. След като отварата изстине се прецежда и се пие 120 мл преди хранене 3 пъти на ден. Пие се в продължение на 10 дни, след което се прави почивка от 1 седмица. При нужда процедурата се повтаря.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При ревматизъм и болки в ставите се взима нарязани на ситно една супена лъжица коприва и една чаена лъжица реси от топола. Сместа се вари в 500 мл вода докат

При болки в кръста се взима половинка хляб и се накапва с 30-35 капки терпентин, след което хлябът се поставя на болното място и се превързва.

Подаграта е заболяване, което се дължи на нарушена обмяната на веществата, при което поради ензимен дефект пикочната киселина не се разгражда.

При шипове (артроза) се взима един килограм свежи цветове от див кестен и нареждат в буркан. Заливат се с 0,5 литра спирт или силна ракия. Слага се 20 счукани таблетки аналгин.

Приготвя се от следните съставки:
100 мл ракия
80 мл оцет
20 мл боров терпентин
20 мл амоняк
3 супени лъжици зехтин
7 супени лъжици стрит домашен сапун