Back to top

Шипове

Билкови рецепти: 

Лечение на шипове. Взимат се равни количества ситно наситнени корени от глухарче и гръмотрън и се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят 3 минути в 400 мл вряща вода. След като отварата изстине се прецежда и се пие 120 мл преди хранене 3 пъти на ден. Пие се в продължение на 10 дни, след което се прави почивка от 1 седмица. При нужда процедурата се повтаря.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Ревматизма се появява навсякъде по тялото като най-силно действа на крайниците. При остър ревматизъм се подуват.

При дискова херния и болки в кръста вечер се прави следната смес. Взима се един картоф и една глава стар лук и се настъргват. След като се настържат се слага щипка

Взимат се две шепи пилешки тор (изпражнения) и се поставят в пластмасов съд. Заливат се с 15,5 литра вряла вода. Сместа се разбърква добре с пръчка и се покрива докато поизстине, за да не пари.

При ревматизъм и болки в ставите се взима нарязани на ситно една супена лъжица коприва и една чаена лъжица реси от топола. Сместа се вари в 500 мл вода докат

При навехнато, подуто се взима една лъжица мед, една лъжица сода за хляб, една лъжица свинска мас и половин лъжица смлян черен пипер. Сместа се разбърква добре до получаване на еднороден мехлем.