Back to top

Нефрит - възпаление на бъбреците

Билкови рецепти: 

Взимат се добре изсушени и наситнени:

Корени от пирей - 100 г
Семена от пъпеш - 50 г
Царевична коса - 50 г
Листа от черна боровинка - 60 г
Стръкове от камшик - 60 г

Билките се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят в 500 мл вода за 5 минути. Киснат 30 минути след което се прецеждат, пият се по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене. Вместо вода да се пие отвара от плодове от шипка.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При оксалатни и уратни камъни се взима равни количества наситнени билки: листа от мече грозде, липов цвят, листа и цвят от златник, корени троскот, листа и стъбла от полски хвощ и коса от царевица.

При проблеми с бъбреците висок креатинин и урея. В 200 мл студена вода се накисва 1/2 чаена лъжичка корени от брош и се оставя да кисне 8 часа, след което се прецежда.

Разбъркват се по една супена лъжица земни ябълки (цингули), цикория, коса от царевица, мечо грозде, хмел, пчелник, бял равнец, жълт кантарион, корени от брош и гръмотрън (предварително накиснати въ

При проблеми с бъбреците, пиелонефрит, гломерулонефрит.

Взимат се добре изсушени и наситнени: