Back to top

Нефрит - възпаление на бъбреците

Билкови рецепти: 

Взимат се добре изсушени и наситнени:

Корени от пирей - 100 г
Семена от пъпеш - 50 г
Царевична коса - 50 г
Листа от черна боровинка - 60 г
Стръкове от камшик - 60 г

Билките се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят в 500 мл вода за 5 минути. Киснат 30 минути след което се прецеждат, пият се по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене. Вместо вода да се пие отвара от плодове от шипка.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взимат се по 100 г семе от пъпеш и плодове от шипка, 30 костилки от череши и 200 г мед и се слагат в 2 л вода. Вари се 30 минути на слаб огън.

Рецептите на Ванга

Прилага се при хронични бъбречни заболявания, хронична бъбречна недостатъчност, при повишени стойности на уреята, бъбречнокаменна болест, цистит, цистопиелит.

При болки в бъбреците и възпаление се взима 500 г лимони и се смилат. Към тях се добавят три връзки магданоз с корените ситно нарязани. Сместа се вари в един литър вода докато стане на желе.

При пиелити, пиелонефрити, задържане на урина, камъни, температура и трескави състояния. Две супени лъжици изсушени кори и семки от диня и се варят 10 минути в 500 мл вода. Сместа се прецежда, подслажда се с мед и се взема 3 пъти на ден.