Back to top

Нефрит - възпаление на бъбреците

Билкови рецепти: 

Взимат се добре изсушени и наситнени:

Корени от пирей - 100 г
Семена от пъпеш - 50 г
Царевична коса - 50 г
Листа от черна боровинка - 60 г
Стръкове от камшик - 60 г

Билките се смесват добре. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят в 500 мл вода за 5 минути. Киснат 30 минути след което се прецеждат, пият се по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене. Вместо вода да се пие отвара от плодове от шипка.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При проблеми с бъбреците висок креатинин и урея. В 200 мл студена вода се накисва 1/2 чаена лъжичка корени от брош и се оставя да кисне 8 часа, след което се прецежда.

При пиелити, пиелонефрити, задържане на урина, камъни, температура и трескави състояния. Две супени лъжици изсушени кори и семки от диня и се варят 10 минути в 500 мл вода. Сместа се прецежда, подслажда се с мед и се взема 3 пъти на ден.

При камъни в бъбреците и черния дроб се взима една чаша натрошени ленени семена и се смесват с три чаши непреварено мляко.

Взимат се по 50 г златна пръчица, розмарин, мащерка. От получената смес се взима по една супена лъжица (за деца чаена) и се добавя към сместа една чаена лъжица ленено семе.

Разбъркват се по една супена лъжица земни ябълки (цингули), цикория, коса от царевица, мечо грозде, хмел, пчелник, бял равнец, жълт кантарион, корени от брош и гръмотрън (предварително накиснати въ