Back to top

При възпаление на устната лигавица

Билкови рецепти: 

При възпаление на устната лигавица, венците и при фарингит. Взимат се по 10 г плодове от резене, листа от мента, цвят от лайка, по 15 г корени от ружа, листа от градински чай, по 20 г листа от подбел и стръкове от камшик. Билките се смесват добре и от получената смес се взима една супена лъжица и се запарва за 30 минути в 250 мл вода. Със запарката се прази гаргара 3–4 пъти дневно.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При лош дъх се прави се запарка от следните билки: плодове от анасон - 30 г листа от

В едно бурканче сипвате 100 мл вода, добавяте 1 чаена лъжичка сода бикарбонат (сода за хляб) и една чаена лъжичка морска сол.

Продукти:
1/2 литра вода, 10 люти чушки, 1 средна голяма чиния с нарязана червена капия, 1 парче (15/15) тиква, 2 ябълки, 2 средно големи моркова, 1 кг. нарязани и изцедени домати.

Две супени лъжици сухи корени от анасон се варят в 250 ми винен оцет в продължение на 8 минути. Сместа кисне до изстиване след което се прецежда.

При възпаление на устната лигавица, венците и при фарингит.