Back to top

Възпаление на простатата

Билкови рецепти: 

Взимат се ситно нарязани и добре изсушени от следните билки:

лисист от жиловлек – 100 г
семе ечемик - 100 г
коренище пирей - 80 г
листа мечо грозде – 70 г
плот хвойна - 70 г
царевична коса – 50 г
дръжки от вишни – 50 г
корен бял оман - 50 г
ленено семе - 40 г

Билките се смесват добри и от получената смес се взимат 2 супени лъжици и се варят 10 минути в 500 мл вода. Пие се по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При нередовен цикъл се взимат по 20 г от следните билки: листа от мента, листа от къпина, листа от бреза, стръкове бял равнец, кори зърнастец, корени от дилянка. Билките се смесват добре и от получената смес се

Взимат се равни обемни части ситно нарязани и изсушени от следните билки: кора от зърнастец, стрък полски хвощ, корени от гръмотрън, полд от копър, цвят от невен, листа от маточина.

Смесват се: сок от моркови - 400 мл сок от ябълки - 200 мл сок от ягоди (череши) - 200 мл сок от зелен фасул - 50 мл сок от магданоз - 50 мл Към сместа се прибавя и доза акациев или боров мед, разб

При отоци на краката се пие отвара от ленено семе. Взимат се 4 чаени лъжички счукано ленено семе и се оставят да врят 10-15 минути в 1 литър вода. След това отварата се оставя на топло за 1 час.

Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.

Рецептите на Ванга