Back to top

Хемороиди (маясъл)

Билкови рецепти: 
Болните от хемороиди задължително след ходене по голяма нужда трябва да се измиват с хладка вода. Ако имате външни хемороиди ги налагайте с топъл тахан в продължение на 3 вечери. При вътрешни хемороиди се взима говежда жлъчка (както е пълна с течността) и се напълва с нахут догоре и се завързва. След като изсъхне се взима сутрин по 2-3 зрънца нахут на гладно.
 
Да се приемат много течности, но да се избягват напитки с кофеин (кафе, кока кола, черен чай). Много движение и да се консумират храни с високо съдържание на фибри, повече плодове и зеленчуци. Да се избягват пикантни храни.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При сърдечна невроза се взимат следните билки: една чаена лъжица глог, една чаена лъжица дяволска уста, една чаена лъжица хмел, една чаена лъжица маточина и две чаени лъжици корени от дилянка.

При сърдечна невроза се взимат от следните билки: по 30 г цвят от глог, стръкове от маточина, цвят от лавандула и по 50 г от корени от дилянка, стръкове от мащерка и стръкове от риган.

При артериална хипертония се взима 1/2 килограм чист мед, 100 грама сурово счукани бадеми, четири смлени лимона, една супена лъжица канела, 20 листа здравец, 20 листа индрише, 15 капки тинктура вал

При атеросклероза, висок холестерол и триглицериди се взема 200 мл спирт (или силна ракия) и към нея се прибавя две глави счукан чесън.

Лечение на разширени вени. Взима се един буркан и в него