Back to top

Отвара за безсъние

Билкови рецепти: 

Безсънието може да е предизвикано от различни болестни фактори. Ето една рецепта за отвара за безсъние. Смесват се по равни обемни части ситно надробени сухи билки: листа от маточина, цвят от иглика и шишарки от хмел. В един литър вряла вода се поставят четири лъжици от сместа, оставя се да ври на тих огън за осем минути. След като отварата изстине се прецежда. Пие се четири пъти на ден по 250 мл два часа след ядене. Курса на лечение е 3 месеца, като след почивка от един месец може да се повтори.

Вземат се равни тегловни части наситнени билки от: хмел, мащерка, маточина, комунига, лазаркиня, дилянка, зайча сянка, мента, босилек, иглика (цвят).

В 1 чаена чаша се изцежда сокът от червено цвекло и се смесва с 1 чаена чаша мед. От получената смес се приема 1 супена лъжица 4 пъти дневно 20 минути преди хранене.

Паркинсон е неврологично заболяване. Основния видим симптом е треморът (треперенето), най-ясно забележим в пръстите на ръцете.

Безсънието може да е предизвикано от различни болестни фактори. Ето една рецепта за отвара за безсъние.

При епилепсия. В 400 мл вода се слагат 8-10 листа и 3 корена от билката ранилист, нарязани на ситно. Вари се 15 минути, след което се прецежда. Пие се студено преди хранене 4 пъти на ден.