Back to top

Високо кръвно

Билкови рецепти: 

Сварява се добре 1 яйце, след което се потапя цялото в оцет, така че да е покрито и се затиска с капаче. Престоява в оцета докато черупката напълно се стопи, след което яйцето се изяжда сутрин на гладно. След един ден се изяжда второ яйце, а след още два дена трето яйце.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Артериална хипертония е широко разпространена в целия свят. Нормалното кръвно налягане при възрастните е 120/80 (при възрастни хора налягането е по високо).

При разширени вени се взимат следните сухи и добре наситнени билки по 50 г: стрък от блатен тъжник, стръкове от хвощ, листа от бабини зъби, корени от ревен, кора от бреза, и цвят

Взимат се 300 г пчелен мед, 250 г алое  и 700 мл червено вино. Алоето се измива и стрива, след което се прецежда и изстисква добре. Взима се тъмно шише и в него се смесват медът, алоето и виното.

При анемия или отпадналост се взима офика - 70 г и коприва 30 г и се смесват.

Взима се един литър вино и в него се поставят 5 супени лъжици ситно нарязани сухи стръкове полски хвощ, . Виното се оставя на топло място за три седмици.