Back to top

За подсилване на организма

Билкови рецепти: 
При отслабване на организма. Обикновено то е следствие на различни заболявания, продължително боледуване, психически стрес, смяна на сезоните, може да настъпи и след продължително недохранване или пълно гладуване. 
 
За засилване на имунната система се взимат се изсушени и наситнени следните билки:
Корени от блатен аир – 50 г
Корени бял оман – 40 г
Стръкове от жълт кантарион – 40 г
Стръкове от червен кантарион – 40 г
Стръкове от седефче – 30 г
Билките се смесват добре и от получената смес се взимат две супени лъжици и се варят 10 минути на тих огън. След като изстине отварата се прецежда и се пие по 100 мл четири пъти на ден преди хранене.
 
Допълнително се взимат семена от коприва и мед в съотношение 1:1 и се смесват. От сместа се взема след хранене по една супена лъжица 1 - 2 пъти дневно.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Смесват се равни части сухи натрошени семена от лен, анасон и копър. В 500 мл вряла вода се слага една супена лъжица и се вари 10 минути, кисне докато изстине и се прецежда.

При гастрит, в 500 милилитра вода се слагат три чаени лъжички цветове от лайка и по две чаени лъжички листа от

Взимат се равни части от следните билки: стръкове от червен кантарион, цвят от бял равнец, листа от мента

Една супена лъжица риган се слагат в 500 мл вряла вода. Ври 1 минута. След като изстине се прецежда. Пие се 4 пъти дневно, по 1 винена чаша 15 минути преди хранене.

При гастрит с понижена киселинност, в рамките на месец, болният трябва да яде половин чаша кисело зеле, и да пие същото количество сок от зеле сутрин.