Back to top

Рак на стомаха и червата

Билкови рецепти: 
При рак на стомаха и червата се взимат следните билки и се смесват добре:
стръкове ранилист (Hb. Betonicae) – 100 г
корени кисел трън (Rad. Berberidis) – 100 г
стръкове от жълт кантарион (Hb. Hyperici) – 50 г
корени синя жлъчка (Rad. Cichorii)– 50 г
стръкове червен кантарион (Hb. Centaurii)– 50 г
листа градински чай (Fol. Salviae) - 50 г 
стръкове хвощ (Hb. Equiseti) – 40 г
 
Взимат се 2 супени лъжици от билковата смес и се добавят в 500 мл вода и се варят 5 мин. Пие се 4 пъти дневно по 100 мл преди ядене. 

 

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Смесват се изсушени и ситно надробени:

Смесват се равни части сухи натрошени семена от лен, анасон и копър. В 500 мл вряла вода се слага една супена лъжица и се вари 10 минути, кисне докато изстине и се прецежда.

Храни които не обострят колита: ориз, грис, макарони, картофи, кисело мляко, извара, ръжен и пълнозърнест хляб, препечен хляб, варено или печено бяло пилешко месо –(без кожата), варена или печена постна риба веднъж седмично, белени домати, печени чушки, тиквички, тиква, моркови, нискомаслено сирене и кашкавал, банани, пъпеш, белени ябълки и круши, супи. 

Взимат се сухи наситнени цветове от лайка, листа от мента, стръкове босилек, корени от черен оман и стръкове от звъника.

При рак на стомаха и червата се взимат следните билки и се смесват добре:
стръкове ранилист (Hb. Betonicae) – 100 г