Back to top

Рак на стомаха и червата

Билкови рецепти: 
При рак на стомаха и червата се взимат следните билки и се смесват добре:
стръкове ранилист (Hb. Betonicae) – 100 г
корени кисел трън (Rad. Berberidis) – 100 г
стръкове от жълт кантарион (Hb. Hyperici) – 50 г
корени синя жлъчка (Rad. Cichorii)– 50 г
стръкове червен кантарион (Hb. Centaurii)– 50 г
листа градински чай (Fol. Salviae) - 50 г 
стръкове хвощ (Hb. Equiseti) – 40 г
 
Взимат се 2 супени лъжици от билковата смес и се добавят в 500 мл вода и се варят 5 мин. Пие се 4 пъти дневно по 100 мл преди ядене. 

 

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Запарка при гастрит.

Смесват се по равни обемни части сухи ситно надробени листа от маточина, листа от мента, ленено семе, плодчета от копър и корени от глухарче. Сместа се размесва добре.

При гастрит с понижена киселинност, в рамките на месец, болният трябва да яде половин чаша кисело зеле, и да пие същото количество сок от зеле сутрин.

Храни които не обострят колита: ориз, грис, макарони, картофи, кисело мляко, извара, ръжен и пълнозърнест хляб, препечен хляб, варено или печено бяло пилешко месо –(без кожата), варена или печена постна риба веднъж седмично, белени домати, печени чушки, тиквички, тиква, моркови, нискомаслено сирене и кашкавал, банани, пъпеш, белени ябълки и круши, супи. 

Взимат се по 20 г портокалова кора, листа от блатен трилистник, стръкове от пелин (Artemisia absinthium), стръкове от пресечка, стръкове от червен кантарион.