Back to top

При гастрит

Билкови рецепти: 

Запарка при гастрит. Взимат се 20 г стръкове от бял равнец, 15 г листа от мента, по 10 г листа от блатен трилистник, стръкове от червен кантарион, плодове от ким, плодове от анасон, плодове от резене, цвят от лайка, по 5 г корени от дилянка, стръкове от синя тинтява и коренище от акорус. Билките се смесват добре и от получената смес се взима една супена лъжица и се залива с 250 мл вряща пода. Престоява 10 минути в затворен съд, след което чаят се изпива наведнъж топъл, без захар около 30 мин преди обяд.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взимат се сухи наситнени цветове от лайка, листа от мента, стръкове босилек, корени от черен оман и стръкове от звъника.

Смесват се по равни обемни части сухи ситно надробени листа от маточина, листа от мента, ленено семе, плодчета от копър и корени от глухарче. Сместа се размесва добре.

Взимат се 4-5 глави лук и се счукват, размесват се с в прясно мляко и се изпива. По този начин глистите се изхвърлят.

При рак на стомаха и червата се взимат следните билки и се смесват добре:
стръкове ранилист (Hb. Betonicae) – 100 г

Една супена лъжица риган се слагат в 500 мл вряла вода. Ври 1 минута. След като изстине се прецежда. Пие се 4 пъти дневно, по 1 винена чаша 15 минути преди хранене.