Back to top

При гастрит

Билкови рецепти: 

Запарка при гастрит. Взимат се 20 г стръкове от бял равнец, 15 г листа от мента, по 10 г листа от блатен трилистник, стръкове от червен кантарион, плодове от ким, плодове от анасон, плодове от резене, цвят от лайка, по 5 г корени от дилянка, стръкове от синя тинтява и коренище от акорус. Билките се смесват добре и от получената смес се взима една супена лъжица и се залива с 250 мл вряща пода. Престоява 10 минути в затворен съд, след което чаят се изпива наведнъж топъл, без захар около 30 мин преди обяд.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Запарка при гастрит.

При гастрит с понижена киселинност, в рамките на месец, болният трябва да яде половин чаша кисело зеле, и да пие същото количество сок от зеле сутрин.

Смесват се по равни обемни части сухи ситно надробени листа от маточина, листа от мента, ленено семе, плодчета от копър и корени от глухарче. Сместа се размесва добре.

При рак на стомаха и червата се взимат следните билки и се смесват добре:
стръкове ранилист (Hb. Betonicae) – 100 г

Взимат се равни части от следните билки: стръкове от червен кантарион, цвят от бял равнец, листа от мента