Back to top

Метеоризъм (газове)

Билкови рецепти: 

Смесват се по равни обемни части сухи ситно надробени листа от маточина, листа от мента, ленено семе, плодчета от копър и корени от глухарче. Сместа се размесва добре. В 600 мл вряла вода се поставят две супени лъжици от сместа, ври 8 минути, кисне до изстиване и се прецежда. Пие се 4 пъти по 150 мл един час преди ядене, а при чувстване на болка да се пие един час след ядене. Курс на лечение 3 месеца. В случай че болния има запек, към сместа се добавя равностойно количество зърнастец.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При гастрит с увеличена стомашна киселинност, да се взима сутрин и вечер по 30 грама мед, а на обяд по 40 грама, разтворен в хладка вода, един час и половина преди ядене.

Смесват се по равни обемни части сухи ситно надробени листа от маточина, листа от мента, ленено семе, плодчета от копър и корени от глухарче. Сместа се размесва добре.

При гастрит с понижена киселинност, в рамките на месец, болният трябва да яде половин чаша кисело зеле, и да пие същото количество сок от зеле сутрин.

Взимат се 4-5 глави лук и се счукват, размесват се с в прясно мляко и се изпива. По този начин глистите се изхвърлят.

Взимат се равни части от следните билки: стръкове от червен кантарион, цвят от бял равнец, листа от мента