Back to top

Хомеопатично лечение на витилиго

Лекува ли хомеопатията витилиго са се опитали да проучат индийски изследователи и са публикували своите резултати в края на 2017 г.
Витилиго е автоимунно заболяване, което води до загуба на меланинов пигмент. Витилигото е трудно да се лекува и е свързано с психически дискомфорт.
 
Лекувани са четиринадесет пациенти (13 жени и 1 мъж), на средна възраст 29,8 години и средно проследяване на лечението 58 месеца. Пациентите са били лекувани с индивидуални хомеопатични средства, базирани на растителни, животински или минерални съединения. Всички пациенти са лекувани съгласно правилата на класическата хомеопатия. Фотографските изображения на кожата са правени преди и след лечението.
 
Най-добри резултати от лечението на пациенти с витилиго, лекувани с индивидуализирана хомеопатия, са постигнати при пациенти лекувани в ранните стадии на заболяването. Колкото по-дълго е времето между началото на появата на витилиго и хомеопатичната консултация, толкова по-трудно е да се получи добър клиничен отговор. Случаите на витилиго, които са в напреднали етапи, изискват повече хомеопатични лекарства и правилна последователност, за да се видят клиничните промени.
 

Акне вулгарис е много често срещано заболяване в дерматологията, което се характеризира с невъзпалителни комедони и възпалителни папули, пустули и нодули. Засяга предимно кожата на лицето, гърба, гърдите и раменете, области, в които мастните жлези са в най-голямо количество. Естетичният проблем, води не рядко до отражение върху психичното състояние на пациента и може да предизвика депресия. 

Лекува ли хомеопатията витилиго са се опитали да проучат индийски изследователи и са публикували своите резултати в края на 2017 г.

Хемороидите са подути и възпалени вени в ануса и долната част на ректума, които могат да бъдат резултат от запек или от повишения натиск върху тези вени по време на бременност или раждане или от по

Разширени вени (варици) са видими на повърхността на кожата нагънати вени с инсуфициентни клапи.

Причините за подагра и пристъпи на подагра са отлагания на пикочната киселина, които водят до внезапно много болезнено възпаление на ставите.