Back to top

Бронхит

Билкови рецепти: 

За лечение на остър бронхит се взимат изсушени и ситно нарязани: Плодове от драка - 50 г Стръкове от слез - 30 г Листа от живовлек - 30 г Листа от градински чай - 30 г Стръкове от ефедра - 30 г Листа от волски език - 30 Семена от лен - 30 г Цветове от липа - 20 г Цветове от иглика - 20 г Билките се смесват добре. В 500 мл вряща вода се слагат 2 супени лъжици от сместа, врят 5 минути След като киснат два часа билките се прецеждат и се пият 4 пъти преди ядене по 100 мл, отварата се подслажда с пчелен мед.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Рецепта на Петър Дънов. За лечение на хроничен бронхит и простудни заболявания, в съд се размесват един кг мед, 50 г синапено брашно и 200 г препечена смляна ръж.

При бронхит се смесват равни обемни части ситно нарязани сухи следните билки: цвят ос длез, листа от подбел, стрък от мащерка, семе от копър и анасон.

Парна инхалация при астма. В чайник се наливат 150 мл вода, след като заври се добавят една супена лъжица мед или 2-3 грама нарязан прополис (клей) и се оставя да ври на тих огън.

Взимат се 2 супени лъжици нарязани корени от бамя, заливат се с 500 мл вряла вода. След 1 час се прецежда и се добавя захар или мед. Взема се по 1 супена лъжица 6-8 пъти на ден.

При влажна кашлица за подпомагане на отхрачването се взема 500 грама лук, 400 г захар, 1 литър вода и 50 гр мед. Нарежете лукът и след това го сложете в тенджера с вода, добавете и захарта.