Back to top

Астма лечение

Билкови рецепти: 

Парна инхалация при астма. В чайник се наливат 150 мл вода, след като заври се добавят една супена лъжица мед или 2-3 грама нарязан прополис (клей) и се оставя да ври на тих огън. На отвора на чайника се поставя фуния, а болния се навежда на разстояние 10-15 см и вдишва с отворена уста, а издишва през носа в продължение на 20-25 минути. Прави се сутрин и вечер в продължение на две седмици.

Задно с инхалациите може да се дава пюре от арпаджик. Взимат се 50 главички арпаджик и се попарват с вряла вода до омекване. Смачкват се и се смесват с половин литър зехтин, докато стане на пюре. От сместа се взима на гладно по една супена лъжица сутрин и вечер до изразходване на количеството. При деца се дава половината от дозата за възрастни.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Рецепта на Петър Дънов. За лечение на хроничен бронхит и простудни заболявания, в съд се размесват един кг мед, 50 г синапено брашно и 200 г препечена смляна ръж.

Магарашката кашлица (коклюш) е заразно заболяване на дихателните пътища, често срещано при децата.

Лечение охтика. Червен кантарион (горчивка), бял равнец, синя тинтява, звъника и пелин (Artemisia absinthium) се слагат в съд с половин литър вод. Вари се докато остане наполовина.

Взимат се наситнени и изсушени от следните билки:
корени от бял оман - 100 г
корени от кръвен здравец - 100 г
стръкове камшик - 80 г
стръкове хвощ - 50 г

Смесват се добре равни обемни части сухи ситно нарязани: стрък от полски хвощ и корени от коприва. В 600 мл вряла вода се добавят две супени лъжици от сместа и се варят 8 минути.