Back to top

Хепатит (жълтеница)

Билкови рецепти: 

Хепатита е инфекциозно възпаление на черния дроб. Урината потъмнява, кожата пожълтява и/или очите, гадене, повръщане, виене на свят или диария изпражненията са бели. Болки в дясното подребрие, подуване на корема, упорит сърбеж и отпадналост.

Отвара. Смесват се равни обемни части ситно нарязани и изсушени корени от ангелика, кора от дъб, стръкове от пелин и полски хвощ. Сместа се обърква добре и от нея се взимат две супени лъжици от сместа и се варят в 600 мл вода 8 минути. Кисне до изстиване и се прецежда, пие се 4 пъти по 150 мл два часа след ядене. Курс на лечение 2-3 месеца. Да се спазва диета.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

В стъклен съд се поставя ред зелени орехчета (с големина на лешник), след него се добавя пласт мед. Така се редуват докато се запълни съда.

При отравяне се взима по 200 мл сок от  домати, моркови и зеле. Трите сока се смесват и към тях се прибавя сока от два лимона. Пие се вместо вода през деня.

Смесват се врамни обемни части изсушени и ситно надробени листа от маточина, стрък босилек, цвят от невен, шипкови люспи и корени от дилянка.

При камъни в жлъчката се смесват се равни обемни части ситно надробени сухи корени на глухарче, корени цикория, стркове от босилек, стръкове жълт кантарион и цвят от невен.

Набират се зелени орехи с големина на лешник и се измиват добре. След като се изсушат започват да се редят в стъклен съд, като се поставят ред зелени орехи, пласт пчелен мед.