Back to top

Хепатит (жълтеница)

Билкови рецепти: 

Хепатита е инфекциозно възпаление на черния дроб. Урината потъмнява, кожата пожълтява и/или очите, гадене, повръщане, виене на свят или диария изпражненията са бели. Болки в дясното подребрие, подуване на корема, упорит сърбеж и отпадналост.

Отвара. Смесват се равни обемни части ситно нарязани и изсушени корени от ангелика, кора от дъб, стръкове от пелин и полски хвощ. Сместа се обърква добре и от нея се взимат две супени лъжици от сместа и се варят в 600 мл вода 8 минути. Кисне до изстиване и се прецежда, пие се 4 пъти по 150 мл два часа след ядене. Курс на лечение 2-3 месеца. Да се спазва диета.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Набират се зелени орехи с големина на лешник и се измиват добре. След като се изсушат започват да се редят в стъклен съд, като се поставят ред зелени орехи, пласт пчелен мед.

Добре се смесват силно наситнени по 20 грама от следните билки: жълт кантарион, бял равнец, росопас, змийско мляко, пчелник, жълта акация (да не се превишава дозата, отровна е!), плод кисел трън, м

Смесват се в равни обемни части ситно нарязани
- сухи листа от глухарче
- листа мента
- стрък от градински пелин (Artemisia absinthium)
- стрък пчелник

Вечерта се изпива 300 мл прясно мляко. Сутринта се взима 50 мл зехтин, 50 мл ром, 2 пресни кокоши яйца и сока от 1 лимон. Разбъркват се и се изпиват. След което се лежи през деня.

В стъклен съд се поставя ред зелени орехчета (с големина на лешник), след него се добавя пласт мед. Така се редуват докато се запълни съда.