Back to top

При остър и хроничен гломерулонефрит

Билкови рецепти: 
При гломерулонефрит се взимат:
жълт кантарион - 40 г
мечо грозде - 40 г
полски хвощ - 15 г
брезови пъпки - 20 г
царевична коса - 20 г
пача трева - 20 г
цвят риган - 20 г
цвят лайка – 15 г

Две супени лъжици от сместа киснат в 500 мл вода 12 часа и се варят за 10 минути. Пие се по половин чаша 4 пъти на ден 1 час след хранене. Руска народна рецепта.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Сместват се цвят от бяла акация 100 г , цвят от невен 50 г и коренище пирей 20 г. От получената смес се взимат 2 супени лъжици и се оставят да къкри на слаб огън 5 минути.

При камъни в бъбреците и черния дроб се взима една чаша натрошени ленени семена и се смесват с три чаши непреварено мляко.

Рецептите на Ванга

В четири чаени чаши вряща вода се слагат следните билки: шипка, плодове от полски хвощ и по една чаена лъжичка троскот, мечо грозде, коса от царевица и корен от магданоз.

Взимат се 10 стръка овчарска торбичка и се нарязват на ситно. Слагат се в 1 литър вряла вода и се варят докато водата остане наполовина. Прецежда се и се пие 4 пъти на ден по 120 мл.