Back to top

Забит трън

Билкови рецепти: 

Забил ви се е трън (или тресчица) и не може да го извадите, защото не стърчи и се е забил дълбоко. Намажете мястото с катран или допрете до него парченце алое със срязаната му част, след известно време трънчето ще излезе само. След това може да дезинфектирате раната с марля напоена в тинктура от коприва (тинктурата се получава като в буркан се слагат плътно листа от коприва и се заливат с водка, престоява 12 дни).

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взема се лук, сол червено вино, маслини и меката част от хляба. Всички съставки се размесват добре и с готовата смес се налага болното място.

Три клонки от билката зарасличе (черен оман) се варят в 1 литър вода, докато остане на половина. След прецеждане с водата се правят промивки.

Рецептите на Ванга

При навехнато се взима едно яйце и се отделя жълтъка от белтъка. Жълтъка се разбива с една чаена лъжичка сол докато стане на каша.

При измръзване се взимат 150 грама корени от целина и се сваряват в 1 литър вода. След като изстине с отварата се правят компреси на измръзналите места. Правят се бани за ръцете или краката.

Забил ви се е трън (или тресчица) и не може да го извадите, защото не стърчи и се е забил дълбоко.