Back to top

Разширени вени

Билкови рецепти: 

Лечение на разширени вени. Взима се един буркан и в него са разтваря хума с вода докато стане на каша. Вместо вода може да се разтвори с отвара от корените на къпина. Кашата се поставя върху парче плат и се налага върху болната вена. Бинтова се добре и така стои 2-3 часа. След това превръзката се сваля и се промива с отвара от лайка или смрадлика. Прави се в продължение на 20 дни.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

чесън – луковица (Bulb. Allii Sativi)  50,0
стръкове бял имел - Herba visci albi
цвят от глог (Flos Crataegi)            …… 25,0

За хората, които страдат от ниско кръвно налягане, смесват се 600 мл сок от праскови, 150 мл сок от корена на целина, сместа се подслажда с мед и се пие по 150 мл, 4 пъти на ден два часа след ядене

При силно сърцебиене се вземат 100 г синя боровинка и 20 г чубрица. Прави се отвара, като се варят в 2 литра вода, докато течността остане наполовина (1 литър). Пие се по 2 винени чаши на ден.

При хипертония се взимат следните билки:
маточина – 95 г
глог – 45 г
копър – 15 г
дилянка – 150 г
 

При сърдечна невроза се взимат от следните билки: по 30 г цвят от глог, стръкове от маточина, цвят от лавандула и по 50 г от корени от дилянка, стръкове от мащерка и стръкове от риган.