Back to top

При нервна възбуда, невродермити, рахит

Билкови рецепти: 

Външно за киснене се взимат следните билки: стръкове от мащерка - 20 г стръкове от риган 20 г плод от хвойна 30 г листа от мента 10 г корени от дилянка 10 г листа от орех 20 г цвят от лайка 30 г цвят от лавандула 30 г стръкове от босилек 20 г стръкове от полски хвощ 10 г

Билките се смесват добре и от сместа се взимат пет супени лъжици, запарват се в 500 мл вряща вода. Запарката се поставя във ваната за баня.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Паркинсон е неврологично заболяване. Основния видим симптом е треморът (треперенето), най-ясно забележим в пръстите на ръцете.

При неврози, безсъние, начални форми на хипертония, сърдечни неврози, неврогенни нарушения на храносмилателната система. Взимат се от следните билки:

Вземат се равни тегловни части наситнени билки от: хмел, мащерка, маточина, комунига, лазаркиня, дилянка, зайча сянка, мента, босилек, иглика (цвят).

Взимат се изсушени и наситнени в равни обемни части следните билки: листа от мента, стрък цариче и стрък от велигденче, след което се смесват добре.

Взимат се сухи ситно наситнени:
стръкове от ранилист (Hb. Betonicae) - 100.0
корени от божур (Rad. Paeoniae) - 100.0
стръкове от бял имел (Hb. Visci albi) - 40.0