Back to top

Подагра

Билкови рецепти: 

Подаграта е заболяване, което се дължи на нарушена обмяната на веществата, при което поради ензимен дефект пикочната киселина не се разгражда. Увеличаването на съдържанието на пикочната киселина в кръвта, води до натрупването и под формата на кристали в тъканите на ставите и в костите, като предизвикват възпалителна реакция. Най-характерен симптом е зачервен подут и болезнен палец на крака.

Две супени лъжици шипкови люспи се варят в 500 мл вода 8-10 минути. Отварата кисне три часа след което се прецежда и се прибавят 10 супени лъжици ябълков оцет, подслажда се с мед и се пие по 200 мл четири пъти, един час преди ядене или два часа след ядене. Курса на лечение е 2-3 месеца.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

При дискова херния и болки в кръста вечер се прави следната смес. Взима се един картоф и една глава стар лук и се настъргват. След като се настържат се слага щипка

Отвара от билки.

Една супена лъжица девисил се запарва в 500 мл вода. Прецежда се и се пие на 6 порции. Външно: намачкани листа от коприва се смесват с 1 супена лъжица мед и

При ставни болки, ревматизъм и радикулит се взимат 500 грама дървени стърготини и се слагат в платнена торбичка. Поставят се в тенджера и се варят 30 минути.

Взимат се две шепи пилешки тор (изпражнения) и се поставят в пластмасов съд. Заливат се с 15,5 литра вряла вода. Сместа се разбърква добре с пръчка и се покрива докато поизстине, за да не пари.