Back to top

Хроничен запек

Билкови рецепти: 

При хроничен запек да се пие по 100 мл топла отварка от 1 изравнена супена лъжица счукано ленено семе и една чаена лъжичка корички от зърнастец (сухи). Запарват се със 120 мл. кипяща вода и след това ври още 10 минути. Като изстине се прецежда и се пие топло, сутрин преди закуска, подсладено с мед на вкус.

Рецептите са само за информация. Те не представляват медицински съвет. Допитайте се до специалист, преди да изпробвате някоя от рецептите. Използването на рецептите без допълнителен съвет от специалист е на Ваша отговорност!

Взима се една сребърна монета и се изварява добре, за да се обеззарази, да се увие в памук и марля (като тампон) и с нея всекидневно след сутрешна баня да се превързва пъпния израстък, за да се под

При хемороиди се взимат следните билки:

При външни хемороиди се взимат равни количества лайка, невен, бел равнец и калина и се смесват добре. От получената смес се взимат 3 супени лъжици и се запарват с половин литър вряла вода.

Специално за хемороиди и служи за лечение на силните болки, интензивните сърбежи, изсипването на ректума и запек.

Вземете следните билки: по 15 г кори от зърнастец, корени от сладник, плодове от резене и по 30 г корени от ружа и счукано ленено семе.