Back to top

Кръвоносна система

Анемия

Взима се един литър вино и в него се поставят 5 супени лъжици ситно нарязани сухи стръкове полски хвощ, . Виното се оставя на топло място за три седмици. След това се прецежда и се пие по една винена чаша 4 пъти на ден един час преди ядене.

Анемия

Взимат се 300 г пчелен мед, 250 г алое  и 700 мл червено вино. Алоето се измива и стрива, след което се прецежда и изстисква добре. Взима се тъмно шише и в него се смесват медът, алоето и виното.

Хемороиди

Една чаша смлян ориз и една и половина чаша нишадър се смесват и се заливат с топла вода. От получената смес се правят топчета и се овалват в брашно. Вземат се три пъти на ден след ядене.

Високо кръвно

Сварява се добре 1 яйце, след което се потапя цялото в оцет, така че да е покрито и се затиска с капаче. Престоява в оцета докато черупката напълно се стопи, след което яйцето се изяжда сутрин на гладно.

Анемия

При анемия се взимат изсушени в равни обемни части: шипкови люспи, зеле и моркови. В един литър вода се добавят 3 супени лъжици от сместа и се варят 8 минути. След като отварата изстине се прецежда и се пие по 200 мл, 4 пъти на ден.

Атеросклероза

Взимат се 10 сухи ореха и се измиват. След това се чукват на ситно и се слагат в 1 литър студена вода и се варят докато водата се оцвети. След това се взимат 10 стръка (около 10-15 см) и се слагат в отварата...

Анемия

При анемия (малокръвие) се взимат по 100 г пелин, счукани бадеми, и счукани орехови ядки. Сваряват се в 2 литра вода и от получената отвара се пие по 3 кафени чашки на ден до постигане на желания резултат.

Недостиг на желязо (анемия)

При малокръвие (нисък хемоглобин) се взима една ябълка и в нея се забождат няколко железни пирона и се оставя да престои през нощта. На следващия ден ябълката се изяжда. Да се яде по една ябълка всеки ден в продължение на 40 дни.

Високо кръвно

При високо кръвно се взимат се 4 месести лимона и се измиват и изчистват от семките. Добавят се към тях и 20 листа индрише и се смилат с машинка за месо или в блендер. Получената каша се смесва добре с 500 г пчелен мед.

Страници

При анемия, липса на апетит, отпадналост, продължително лошо настроение, пролетна умора.

Сварява се добре 1 яйце, след което се потапя цялото в оцет, така че да е покрито и се затиска с капаче.

Артериална хипертония е широко разпространена в целия свят. Нормалното кръвно налягане при възрастните е 120/80 (при възрастни хора налягането е по високо).

Взимат се 300 г пчелен мед, 250 г алое  и 700 мл червено вино. Алоето се измива и стрива, след което се прецежда и изстисква добре. Взима се тъмно шише и в него се смесват медът, алоето и виното.

При анемия или отпадналост се взима офика - 70 г и коприва 30 г и се смесват.

Subscribe to Кръвоносна система